Comments

mai 31, 2013

HÕFF 2013: Ühe hingetõmbega

The ABCs of Death (2012)
http://www.imdb.com/title/tt1935896/

26 lühifilmi 26 režissöörilt, igaühele ette antud üks tähestiku täht ja ainsaks ühendavaks elemendiks on surm. Kõva 98% neist olid jätkuvalt arvamusel, et ühe lühika teeb cooliks:
a) sitt
b) seks
...ja tuleb välja, et mõnel neist oli õigus. Esimeses pooles oli tugevaid ja meeldejäävaid lühikaid rohkem, lõpp kippus ära vajuma. Või oli asi selles, et mul hakkas juba M tähe juures pissihäda.

Hinnang: 6/10 

Berberian Sound Studio (2012)
http://www.imdb.com/title/tt1833844

Kas teie teadsite, et igasugustes õudukates sõrmeluude murdmiste ja peade lõhkilöömiste tarbeks mõrvatakse tegelikult heliruumis kaunis jõhkral moel mõni arbuus või teine süütu köögivili, et saada täpselt seda õiget heliefekti?!

Berberian Sound Studio selgitas antud kontseptsiooni õudusfilmi kaadritaguseid kajastades kenasti juba esimese tunniga ära ja kõik sellele järgnev venis kui hambaauku kinni jäänud näts.

Hinnang: 6/10
Vähemalt sain viimasest kolmandikust omajagu häid ideid mõnusa aedviljasupi valmistamise tarbeks.
Big Ass Spider (2013)
http://www.imdb.com/title/tt1830713

Tegelikult oli igavesti lahe vaadata, et tüüp, kes parajasti Haapsalu Kultuurikeskuse laval pead õlgade vahele tõmbab ja oma sotsiaalse saamatuse üle nalja viskab, on sebinud filmi peaossa tüübi, kes mängis Heroesis ja veel mõned tuttavad näod. Et nagu täitsa Hollywoodi staarid, mis sest et umbes C-kategooria omad. Film ise oli muidugi veidike valus vaadata, erandiks Jose tegelaskuju, kes võib vabalt olla käesoleva dekaadi üks naljakamaid latinolipu lehvitajaid.

Hinnang: 5/10
El Cuerpo (2012)
http://www.imdb.com/title/tt1937149

Järjepidevalt HÕFFi ja tARTuFFi programme vaadates jääb vaikselt mulje, et Belén Rueda ongi ainuisikuliselt Hispaania kino. Siiski, vaatamata faktile, et kõnealune diiva on ka selle filmi plakati esiplaanil ja kogu sündmustik keerleb tema ümber, näeb teda antud filmis omajagu vähe. Peaasjalikult teevad loo ära kaks härrasmeest, kes üksteist üle kavaldada soovivad ja lugu kukub välja päris hea. "Mina sellist lõppu küll oodata ei osanud!" oli üks populaarsemaid kommentaare antud filmi lõputiitrite ajal. Tugev krimka.

Hinnang: 7/10

Mad Max 2: The Road Warrior (1981)
http://www.imdb.com/title/tt0082694/

Assanuga, milline nägi välja noor Mel Gibson! Neid seksikaid kutsikasilmi vaadates ununesid pea kõik rassistlikud kommentaarid, vihased sõnavõtud ja muud lollakused, millega vananev härra oma imago viimastel aastatel kardinaalselt ümber on disaininud.

Igasugused düstoopilised ühiskonnad on aga alati minu lemmikud olnud ja elutähtsa kütuse nimel bandiitidega võitlev Mel tegi oma tööd esinduslikult. Arvestades kütusehindu Euroopas oli muidugi eriti lihtne suhestuda.

Hinnang: 7/10
Maniac (2012)
http://www.imdb.com/title/tt2103217

Mannekeene inimskalpidega kaunistaval Frankil oleks kindlasti potentsiaali jõuda mõnesse "Top 10 Weirdest Hobbies" artiklisse, kuid paraku on ta teatavatel enesestmõistetavatel põhjustel sunnitud oma igapäevarõõme privaatseks jätma. Tegelikult on tegemist tõsise tööga - no ikka võtab omajagu vaeva, et tüdrikud maha jahtida, innovatiivsel viisil vagaseks teha ja ära skalpeerida. Mitte alati selles järjekorras muidugi, vaheldust peab ka olema.

Pea terve film on üles võetud Franki silmavaatest ja Elijah Woodi trademarkitud ümmargusi punnsilmi näeme vaid erinevate pindade peegelduselt. Selline lähenemine teeb aga filmi päris mõnusaks. Koleda filmi kohta päris ilus.

Hinnang: 7/10
Omnivoros (2013)
http://www.imdb.com/title/tt2280358/

Täiesti tõsisel noodil, ma mõtlen selle filmi peale vähemalt kord päevas isegi kuu aega pärast HÕFFi. Harva pakub mõni õudusfilm nii palju mõtteainet ja ma ei oska isegi päris täpselt öelda, miks see nii sügavale torkas. Kust maalt saab uudishimust tugevam ajend kui sisemine eetika? Millise piirini oleme nõus asju enda jaoks söödavaks mõtlema?

+ ilus visuaal
+ tugev muusikaline taust

Julgen rahutu rahuliku südamega soovitada.

Hinnang: 8/10
Sightseers (2012)
http://www.imdb.com/title/tt2023690/

Kogemata kombel sai antud filmi kaks korda vaadatud ja teisel vaatamisel leidsin sellest juba rohkem võlu. Paljud räägivad režissöör Ben Wheatley geniaalsusest ja tohutust tulevikupotentsiaalist - ma nagu näen seda, aga ei ole veel päris lõpuni kindel, et julgen sama sõnumit kuulutada.

Teistsorti lugu oli muidugi minu sõbrannaga, kes samastus kohe filmi alguses enda ja oma elukaaslasega peategelaste rolli ning tahtis lõputiitrite ajal eufooriliselt plaksutada. Not sure if OK or should be afraid....

Hinnang: 6/10
The American Scream (2012)
http://www.imdb.com/title/tt2075373

The American Scream on äärest ääreni äge dokk!

Üleni südamlik käsitlus keskmiste ameerika perekondade mitte nii keskmistest eludest, olukorras kus iga aasta 364(365) päeva on vaid eelmäng ühele kõige tähtsamale õhtule - Halloweenile. Näeme, milliseid aeganõudvaid ettevalmistusi tehakse, et saavutada kõige jubedamat Kummituste Maja ning kui innovatiivselt kogu pere tegemisse kaasa haaratakse.
See on film, mis võiks vabalt olla PÖFFi vitamiinilaksu programmis!

Hinnang: 9/10

Mul on kuri tunne, et mu õudusfilmide kvoot on nüüd selleks hooajaks täis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

© Eveli filmiblogi is powered by Blogger | Author: Eveli Pung (evelipung@gmail.com) | Template designed by Josh Peterson